L’Ajuntament de Gelida rep una subvenció de 3800€ per a la Gent Gran

Dimecres, 16 de setembre de 2020 a les 00:00

La Fundació “la Caixa” ha aportat 3800€, canalitzats a través de l’Acció Social de CaixaBank, que es destinaran a donar suport al projecte “Gelida, més a prop de la Gent Gran”

“Gelida, més a prop de la Gent Gran” és el nom del projecte que va presentar l’Ajuntament de Gelida a la convocatòria d’ajudes de CaixaBank i Fundació “la Caixa” que vol fer una atenció més directe a la gent gran de Gelida que viu sola, en les seves necessitats quotidianes.

L'Ajuntament de Gelida ja preveia engegar enguany el projecte, impulsat de manera conjunta per les regidories de la Gent Gran i de Serveis Socials i aquesta voluntat s’ha vist reforçada i confirmada davant la crisi sanitària i social de la Covid-19, on aquestes necessitats de persones grans que viuen en solitud s’han fet més evidents i complexes.

En molts casos, el confinament ha agreujat la distància d’aquells familiars que els donen o poden donar suport, complicant la situació si les persones grans viuen allunyades del nucli urbà, en urbanitzacions i barris. A conseqüència de la situació generada per la Covid-19, des de la regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament s’ha detectat gairebé un centenar de persones grans que viuen soles a Gelida.

L'objectiu del projecte és donar suport a la gent gran de Gelida, major de 75 anys, que viu sola en les seves necessitats quotidianes, tan materials, físiques o psicològiques i fer-ne l'acompanyament. Es tracta d'una actuació preventiva que permetrà al consistori ampliar el coneixement sobre la realitat de la població envellida del municipi, afavorir la planificació de polítiques socials adaptades a les necessitats de la població i donar-hi resposta.

A partir de les dades obtingudes de l’anàlisi de la situació, l’Ajuntament engegarà un sistema de trucades periòdiques sota el lema de “Bon dia”, que es realitzaran a les persones soles que ho hagin acceptat prèviament, per saber com es troben i atendre les seves necessitats quotidianes.

La Fundació "la Caixa" ha col·laborat en aquest projecte de l'Ajuntament de Gelida amb una aportació de 3800 euros canalitzada a través de l'Acció Social de CaixaBank, permeten iniciar el projecte plantejat des de la regidoria de la Gent Gran.

La Regidora de la Gent Gran, Marga Bertran, ha explicat que el repartiment de les ajudes es gestionarà mitjançant la regidoria en col·laboració amb el departament de Benestar Social de l'Ajuntament i ha afegit que "Volem agrair la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" i CaixaBank, i a l'equip de l'oficina de Gelida per fer possible aquest projecte en la complicada situació en la qual ens trobem, on l'emergència sanitària està tenint greus conseqüències en els col·lectius més vulnerables.

Darrera actualització: 16.09.2020 | 12:51