Rutes a Gelida

SENDERISME


Si tens ganes de caminar o anar amb BTT, a Gelida t’oferim una xarxa de cinc itineraris senyalitzats pel nostre territori. Totes les rutes s’inicien a l’estació del Funicular i els seus recorreguts cobreixen part nord i sud del municipi per un paisatge divers que engloba zona urbana, paisatge agrícola, forestal i part industrial. 

Tenim 5 propostes de senders, de diferents nivells de dificultat i durada per tal d’adaptar-se a tots els públics. Podrem descobrir masies i imponents cases d’estiueig, boscos d'imponents alzines i grans roures, un castell que ens vigila i protegeix a dalt del turó, o un funicular que ens porta del poble a l’estació, fonts d’aigua fresca, vinyes i camps, però també us sorprendreu amb joies de patrimoni, ermites que ens recorden la història de la població.

Itineraris


Ruta dels tresors de Gelida:

Ruta que combina trama urbana i entorn de natura que ens permet passejar i descobrir els tresors que Gelida amaga. Passarem pel Centre Interpretació del Castell, descobrirem la casa del senyor, la riquesa de les fonts que sempre han brollat; el majestuós Castell que vigila la vila i després anirem per un corriol tot travessant el bosc fins la zona de descans Can Torrents.
Allí podrem continuar cap a la Font Freda o retornar cap a la població pel nou passeig que ens porta cap a Gelida passant per la Font de Cantillepa.

                                 

Sender Camí del Mig:

Aquesta ruta pren el nom del tradicional recorregut que uneix Gelida i el Barri del Puig, però es complementa amb un passeig entre vinyes rodejant els masos de la Ferreria, Can Castany i Can Miquel de les Planes.
És una ruta de fàcil recorregut, però cal destacar que hi ha un pas de riu que cal anar amb precaució, i pot ser fàcil mullar-se els peus.

   

   

   

Camí de St. Esteve i Can Rimundet:

Ruta que ens porta pel barri de Sant Salvador de la Calçada, passant per l'ermita de Sant Joan Samora; deixant el camí principal, anirem al nucli de Sant Joan Samora; creuant-lo cercarem la pista que entre vinyes ens portarà cap a la masia de Can Rimundet.
Un lloc especial és justament el Salt d'aigua, que caldrà anar a veure'l desviant-nos del camí, un cop refrescats, retornem a la ruta per seguir per arribar a la masia de Can Batllevell, i finalment trobar-nos amb la Torre de l'Albet, una majestuosa casa ben conservada que sobreviu al bullici i activitat industrial que es va generar al seu voltant.

    

    

    

Camí de les Masies:

Ruta que ens permetrà descobrir una petita vall agrícola, guanyada al bosc, amb molt d'esforç pels habitants dels grans masos que hi podem trobar, construïts cap al segle XV.

    

    

    

Ronda de Torrent Vallberdina:

Itinerari que ens endinsa per tota la part boscosa de Gelida. Durant gran part del camí ens ofereix unes excel·lents vistes sobre la població, i el Massís de Montserrat.
Ascendeix pel torrent, passant per la Font Freda, el mirador de Can Voltà i puja fins arribar a prop de la carena arribant a la urbanització Safari. Des de Ca n'Oller de la Muntanya s'inicia el descens, passant per la Font del Senyor, una mina d'aigua d'estil gòtic, i ja arribant a Gelida, el Castell.

    

   

   

Darrera actualització: 23.11.2020 | 10:53
Darrera actualització: 23.11.2020 | 10:53