CIVISME

Objectius

En aquesta, com en tota campanya de Civisme, el que es pretén és:

  • Fer evidents les conseqüències de conductes incíviques.
  • Interpel·lar els veïns sobre el seu comportament individual.
  • Informar sobre les sancions vinculades a conductes incíviques.
  • Informar també sobre els possibles incentius i guanys.

Però, desenganyem-nos: més enllà de les multes, tots sabem que les campanyes de civisme acostumen a caure en un fracàs tebi si no en l’oblit més absolut. Per què? Fàcil: perquè a les persones que tenen integrat l’incivisme com un tret més de la seva personalitat, poc o gens els importen banderoles penjades al carrer o díptics informant sobre el desastre comunitari a què ens condueixen els seus actes. Els incívics no es plantegen res més enllà de la immediatesa dels seus actes.

Després d’aquesta reflexió hem arribat a la conclusió de que el nostre gran objectiu, el gran objectiu d’aquesta campanya, és que no passi desapercebuda.  Per això apostem clarament per l’impacte i el sentit de l’humor. Potser guanyant-nos els convilatans per aquesta banda podrem generar reflexions i crear complicitats per obtenir canvis d’actitud significatius. 

També estem convençuts que, per part de l’ajuntament és crucial -tant com la mateixa campanya- que es duguin a terme les sancions anunciades. És a dir, que hi hagi les conseqüències que la campanya posa al damunt la taula. En cas contrari, es giraria en la seva pròpia contra.

Darrera actualització: 08.07.2022 | 13:51
Darrera actualització: 08.07.2022 | 13:51