S'instal·la un radar pedagògic a Gelida

Dimecres, 28 de desembre de 2022 a les 00:00

La Policia Local ha instal·lat un radar pedagògic al municipi. Inicialment a la carretera de Sant Sadurní, però està previst que es situï també en altres vies.

Aquests radars són panells electrònics que mostren als conductors la velocitat a la qual estan circulant, i alhora els alerten si superen els límits de la via.

L'objectiu del radar pedagògic és conscienciar als conductors de la velocitat a la qual estan circulant per tal que la disminueixin si supera els límits establerts, uns radars que no multen però permeten recollir dades del comportament dels vehicles en els punts on s'instal·li.

La Policia Local, mitjançant una aplicació informàtica, és l'encarregat d'establir els límits de velocitat perquè s'activin els missatges depenent del tipus de vies on se situarà el radar pedagògic, que aniran variant segons les observacions dels agents, la detecció de punts negres pel que fa al trànsit, o bé de les queixes per excés de velocitat que puguin rebre.

El model adquirit per la Policia Local permet també treure estadístiques dels vehicles que passen, de la velocitat a què circulen i projectar diferents símbols amb emoticones depenent de si la velocitat és correcta o excessiva.

Darrera actualització: 28.12.2022 | 11:06