S'activa el pla Alfa nivell 3 per risc d'incendi

Divendres, 12 d'agost de 2022 a les 00:00

Aquest dissabte, 13 d’agost, a partir de les 00.00 h, la Generalitat ha activat el Pla Alfa nivell 3 a Catalunya, per la situació d’elevat risc d’incendi.

És per això, que malauradament, des de l'Ajuntament de Gelida hem decretat el tancament dels camins forestals públics d'accés al medi natural i demanem a tots els veïns i veïnes que evitin anar a la muntanya a fer-hi cap mena d'activitat, ni tan sols a passejar-hi.

Durant l'activació del nivell 3 del Pla Alfa també es restringeix l'accés a alguns massissos d'arreu de Catalunya per motius de seguretat i pot haver-hi controls d'accés a entorns forestals. Es demana que posposeu les sortides al bosc per quan les condicions millorin. 

Davant de la situació meteorològica amb alt risc d’incendi, es reitera una vegada més la necessitat d'extremar les precaucions en qualsevol entorn amb vegetació, fins i tot dins dels barris

Extremar les precaucions en qualsevol entorn amb vegetació, a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles, fins i tot dins dels barris.

Davant de la situació meteorològica de forta calor, es reitera una vegada més la necessitat d’extremar les precaucions en qualsevol entorn amb vegetació, fins i tot dins dels barris.

En especial

  • No llançar burilles de cigarreta
  • No fer foc ni barbacoes
  • No realitzar treballs amb maquinària que pugui generar guspires
  • No utilitzar cap tipus de material pirotècnic

Més informació a la web de la Generalitat de Catalunya

Gràcies per la vostra col·laboració!

Darrera actualització: 12.08.2022 | 19:35