Ple municipal a Gelida amb la incorporació d’una nova regidora republicana

Dijous, 30 de de setembre de 2021 a les 00:00

A l’inici de la sessió es va dur a terme la presa de possessió d’Anna Mititieri com a nova regidora d’ERC

El ple de l'Ajuntament de Gelida, celebrat el passat dimarts 28 de setembre, s'iniciava amb la presa de possessió d'Anna Mititieri, d'Esquerra Republicana de Catalunya, nova regidora del govern i que assumirà les regidories d'Esports, Turisme i Noves Tecnologies, en substitució de l'exregidor Daniel García Peris, després de la seva renúncia el passat 31 d'agost.

Aquest Ple municipal va aprovar per unanimitat l'inici de l'expedient de contractació de la concessió de servei per l'explotació de l'EDAR dels polígons del sector Nord de Gelida. Aquesta contractació es va fer necessària al resoldre’s, el passat mes de juliol de 2020, el contracte amb l’anterior empresa que gestionava l’estació depuradora després de diversos episodis d’abocaments incontrolats i que van suposar la imposició de sanció per part de l’ajuntament gelidenc. Ara, s’inicia el procediment de contractació que ha de finalitzar amb una nova empresa concessionària que gestioni l’EDAR.

Per altra banda, també es va aprovar per unanimitat el Reglament del nou Consell Municipal de Cooperació, una nova eina de participació per al municipi, en aquest cas, per a l’àrea de Cooperació.

Un altre dels punts aprovats per unanimitat, va ser moció de l'equip de govern en rebuig al projecte de línia elèctrica aèria de molt alta tensió Clúster Begues. El govern municipal, plantejava aquesta moció, pels greus efectes que aquest projecte i les línies MAT poden tenir sobre el territori, la ciutadania, la seva pagesia, el paisatge i el medi natural. Per això, des del govern s’aposta per l’impuls de les energies renovables, però aquestes no es poden fer d’esquena al territori i encara menys no tenir en compte els valors paisatgístics.

En aquest mateix ple, es va portar a aprovació la moció de l'equip de govern per al retorn a l'IVA reduït del 10% del sector de la perruqueria, barberia i estètica, per demanar al govern espanyol a complir les PNL aprovades per a la restitució de l’IVA reduït del 10% al sector de les perruqueries, barberies i estètiques, ja que d’això en depèn la viabilitat de molts d’aquests negocis. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups.

Durant el ple, també es van aprovar per unanimitat – amb els 13 vots a favor - els punts que fan referpència a una moció d'ERC i de Gelida per la República contra l'increment de preus de l'electricitat i crida a la mobilització, la moció del PSC de condemna a les agressions i a la violència exercida contra les persones del col•lectiu LGTB, o la moció de la CUP per a la celebració d'una consulta sobre la circulació del Carrer Major. Aquesta darrera una proposta que el govern ja hi treballa des de fa un temps.

Altres mocions que va aprovar el ple, van ser la moció de Gelida en Comú per un sistema aeroportuari a Catalunya que superi la proposta d'allargament de la tercera pista a l'aeroport del Prat, la moció de Gelida en Comú en defensa d'una formació professional digne i de qualitat, la moció de la CUP per garantir la presència paritària en els esdeveniments que organitza l'Ajuntament de Gelida i la moció de la CUP per garantir el control de les colònies de gats ferals.

Pel que a les mocions d’urgència, al ple de l’Ajuntament el PSC va presentar dues mocions, una primera que demanava la retirada del radar mòbil i una segona que demanava la reobertura total del CAP Gelida. La primera aprovada amb els vots a favor dels 6 regidors de PSC i el regidor de la CUP, la segona aprovada per unanimitat.

Per altra banda, el govern, a petició de la JNC, portava a aprovació una moció per crear una línia d’autobús entre Gelida i el Campus de Bellaterra de la UAB i que al ser un tema ja abordat i acordat fa mes d’un any al ple gelidenc, va ser aprovada per unanimitat.

El ple municipal va finalitzar amb l’apartat de precs i preguntes dels grups a l’oposició i dels gelidencs i gelidenques que van adreçar-se electrònicament al govern.

Es pot recuperar el ple al canal de Youtube de l’Ajuntament o a Ràdio Gelida a la Carta.

Darrera actualització: 30.09.2021 | 19:27