Medi Ambient i Habitatge lliura 20 habitatges de lloguer per a joves al sector de la Fanga de Gelida

Divendres, 11 de juliol de 2008 a les 00:00

El director general de Promoció de l´Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge i president de la Ponència Tècnica d´Habitatge de l´Incasòl, Joaquim Gascó, i l´alcalde accidental de Gelida, Josep Muniente, el dia 9 de juliol de 2008 han lliurat vint pisos de lloguer per a joves al municipi de Gelida (Alt Penedès). Els habitatges han estat construïts per l´Institut Català del Sòl (Incasòl) en un solar cedit per l´Ajuntament, al carrer d´Enric Prat de la Riba, al sector de la Fanga, i seran administrats per Adigsa.

Els habitatges disposen de dos dormitoris i tenen una superfície útil de 61 m2 a 65 m2. Un dels habitatges està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. La promoció també inclou un aparcament de vint places, una d´adaptada, i vint trasters. L´obra és fruit d´un projecte dels arquitectes Lluís Giménez Mateu i Elena Nedelcu, i ha disposat d´un pressupost d´1,69 M€.

Els preus dels lloguers oscil·len entre els 4.230 € anuals per als pisos de 61 m2 i els 4.541 € per als de 65 m2.

També a Gelida, l´Incasòl ha adjudicat una obra amb un pressupost de 2,77 M€ per construir 43 habitatges de lloguer per a joves al barri de Sant Salvador de la Calçada. El termini d´execució és de 25 mesos i l´empresa adjudicatària és ACIEROID, SA.

Els pisos tindran una superfície útil de 36 m2 a 49 m2, 37 disposaran d´un dormitori i sis en tindran dos. L´edifici disposarà d´una xarxa separativa d´aigües fecals i pluvials, i plaques d´aprofitament de l´energia solar per produir aigua calenta sanitària. El projecte de l´obra, l´ha fet l´arquitecte Pau Ramis.

La promoció, situada en un solar del barri cedit a l´Incasòl per l´Ajuntament de Gelida, inclou dos locals, situats a la planta baixa; un aparcament amb 15 places a la planta soterrània i 28 exteriors, a la part posterior de l´edifici; i la urbanització dels accessos a la promoció, amb una zona verda pública on es plantaran arbres i s´instal·laran bancs i mobiliari urbà destinat a la il·luminació.

Darrera actualització: 26.02.2015 | 00:00