Les mascaretes deixen de ser obligatòries a la majoria dels espais interiors

Dimecres, 20 d'abril de 2022 a les 00:00

A Catalunya, la mesura ja s’aplica a partir d’aquest dimarts per als alumnes de Primària i Secundària. A partir d’aquest dimecres, 20 d’abril, es farà extensiva a tota la població.

  • A partir del 20 d’abril, ja no caldrà portar mascareta en interiors de la restauració, però tampoc als comerços, als espectacles i als gimnasos.
  • Encara es mantindrà al transport públic, a les farmàcies, als centres sanitaris, així com els d’atenció primària, hospitals i sociosanitaris.

A partir d’aquest dimarts, 19 d’abril, es començaran a treure les mascaretes als espais interiors, començant al món de l’educació amb els alumnes de Primària i dels cursos d’ESO de Secundària, que són els primers que se la poden treure a les classes. Els de batxillerat i cicles formatius, així com els docents, s’hauran d’esperar al dimecres, com a la resta de la població. A partir del 20 d’abril, ja no caldrà portar mascareta en interiors de la restauració, però tampoc als comerços, als espectacles i als gimnasos. Encara es mantindrà al transport públic, a les farmàcies, als centres sanitaris, així com els d’atenció primària, hospitals i sociosanitaris. A les residències, n’hauran de dur treballadors i visitants, però no els residents.

Pel que fa al món del treball, els serveis de salut laboral de cada empresa seran els encarregats de determinar si cal o no continuar-ne portant, segons el percentatge de personal vacunat, el tipus i la densitat de l’espai en què es treballa o la ventilació.

Tot i que la mascareta deixa de ser obligatòria, es recomana que la segueixin portant les persones que tinguin símptomes o les persones vulnerables: persones grans, immunodeprimides o amb malalties de bases. 

Darrera actualització: 20.04.2022 | 07:59