L’Ajuntament de Gelida sol·licita del retorn al municipi de la caserna de la Guardia Civil

Dijous, 27 de maig de 2021 a les 00:00

Durant la sessió també es va aprovar inicialment el Projecte de Reforma del Centre d'Iniciatives Culturals de Gelida i l’inici de l’expedient de cessió d'un solar per la construcció d'un nou parc de bombers a Gelida.

El Ple de l’Ajuntament de Gelida ha aprovat una moció  a favor del retorn al municipi de la caserna de la Guardia Civil, situada en terrenys municipals que l’Ajuntament va cedir l’any 1987 per a ús exclusiu de situar una casa-cuartel per la Comandància de la Guardia Civil de Gelida.

Però, des de l’any 2007, aquesta Caserna va deixar de prestar serveis de seguretat ciutadana quedant exclusivament per ús de vivenda pels habitatges que en la mateixa es trobaven. Per aquest motiu, i un cop no es fa l’ús pel qual es va cedir i per ser una parcel·la qualificada per a equipaments, l’Ajuntament ha aprovat demanar el retorn al municipi l’edifici per a poder allotjar els habitatges existents a disposició de les persones amb dificultats i establir un règim de lloguer social gestionat pel propi Consistori.

Aquest punt, es av aprovar per 7 vots favorables – ERC, Primàries, Gelida en Comú i la CUP – i 6 abstencions del PSC.

Per altra banda, donat que el aquest edifici que abans allotjava la Caserna de la Guardia Civil, ha deixat de ser un edifici destinat a la seguretat ciutadana i s’ha destinat a ús residencial, significant que no pot gaudir de l’exempció de l’IBI. Per aquest motiu, el Ple ha aprovat per unanimitat donar compte de l'informe relatiu a la tributació de la caserna de la guàrdia civil de Gelida al seu actual propietari.

Un altre dels punts aprovats per unanimitat, va ser el següent pas per a la cessió a la generalitat de Catalunya d’uns terrenys situats al polígon industrial de Can Panyella per a la construcció d’un Parc de Bombers al municipi, seguint així amb l’expedent corresponent.

En aquest mateix ple, es va portar a aprovació inicial del Projecte de Reforma de l’edifici històric del Centre d'Iniciatives Culturals de Gelida. Un edifici que presenta la necessitat de refonamentar i rehabilitar-lo per tal de fer-ne un edifici segur i capaç de donar resposta a les necessitats culturals i de les entitats gelidenques, donat que ara s’ha iniciat una primera fase per a la refonamentació del CIC. Aquest punt es va aprovar per 6 vots a favor – d’ERC, Primàries i Gelida en Comú - i 7 abstencions – del PSC i la CUP-.

Durant el ple, també es van aprovar per unanimitat – amb els 13 vots a favor - els punts que fan referpència a donar compte del Decret de liquidació del pressupost corresponent a l'exercici 2020, l’aprovació inicial de la modificació de crèdit 1/2021 del Patronat Municipal Radio Gelida, l’adhesió de l'Ajuntament de Gelida al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya i l’aprovació de la creació d'una comissió d'estudi per la creació del Consell Municipal de Cooperació al desenvolupament i solidaritat de Gelida.

Pel que a les mocions, el ple de l’Ajuntament va presentar una moció conjunta per l’accés universal a les vacunes contra la COVID-19, que va ser aprovada per unanimitat. També es va aprovar per unanimiat una moció presentada per Gelida en Comú a favor de l’aturada de l’actual ofensiva d’Israel a Palestina.

La moció del grup Gelida En Comú, per a l’impuls d’un pla de xoc sobre la salut mental a Catalunya, i la moció del grup municipal de la CUP, de rebuig als projectes de centrals eòliques i fotovoltaiques previstos al Penedès, van quedar sobre la taulaen el si del ple, per tant, no e svan portar a votació.

Finalment, el grup municipal dels socialistes va prsentar dues mocions d’urgència. La primera, que va acabar encapçalant tot el consistori i aprovadda per unanimitat, exigeix al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la reobertura immediata del CAP de Gelida amb els mateixos serveis, dies i horaris que abans de l’inici de la crisi sanitària provocada per la COVID- 19, com a peça clau en l’atenció sanitària per a la gent del municipi.

La segona moció, portada a ple pel PSC, instava al Patronat Municipal d’Esports a organitzar els cursets de natació per a aquest estiu 2021, incorporant-los com una activitat de l’EstiuViu 2021 o com una activitat a  banda de l’EstiuViu. Moció que va ser aprovada per 7 vots a favor – del PSC i CUP – i 6 abstencions – d’ERC, Primàries i Gelida en Comú -.

El ple municipal va finalitzar amb l’apartat de precs i preguntes dels grups a l’oposició.

Es pot recuperar el ple al canal de Youtube de l’Ajuntament o a Ràdio Gelida a la Carta.

Darrera actualització: 07.06.2021 | 12:56