La Generalitat construirà un nou edifici per a l’Escola Montcau

Dimarts, 18 de de gener de 2022 a les 00:00

El Departament d’Educació ha informat que construirà un nou edifici per a l’Escola Montcau, en el mateix terreny que l’actual i mantenint les dues línies per curs.

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha informat que construirà un nou edifici per a l’Escola publica Montcau, que seguirà sent de 2 línies per curs. Aquest nou edifici substituirà l’actual que presenta diversos desperfectes per la inestabilitat del terreny.

La informació l’ha donada el departament, en una reunió amb el professorat, l’AFA de l’Escola i l’Ajuntament de Gelida, representat per l’alcaldessa i la regidora d’Educació.

A la reunió, s’ha explicat tot el procés que s’ha fet per a millorar els desperfectes que presenta l’escola amb l’objectiu de conservar l’edifici, i que després de molt treballar-hi analitzant el terreny i l’actual construcció, i de buscar diferents solucions, s’ha vist impossible de complir.

Des que l’any 2012, que van començar a detectar-se de nou esquerdes en diferents parts de l’edifici actual, s’ha treballat per a resoldre la problemàtica. Hores d’ara, s’estava redactant el projecte de consolidació estructural de l'escola, i és en aquestes feines que l’empresa responsable, en col·laboració amb un geòleg de la universitat expert en aquesta àrea, han estudiat el comportament del terreny. Basant-se en anys de dades i en la situació actual, s’ha pogut comprovar, que el terreny on es troba l’edifici és argilós i molt humit provocant força moviments de terra, fent que l’edifici s’ensorri verticalment i, al mateix moment, llisqui horitzontalment.

Per aquest motiu, aquests estudis, han determinat que la inestabilitat actual del terreny és molt complexa i la possibilitat de refonamentar-lo, tal com està construït, per millorar la seva estructura és tècnicament impossible i inviable.

Recordem, que l’Escola Montcau va ser construïda el curs 1976/1977 i l’edifici ja va ser  rehabilitat l’any 1998 quan es van sanejar i reomplir tots els fonaments de l’edifici perquè presentaven greus deficiències. Actualment, compta amb una línia de P3 i P5 i dues de P4 i de 1r a 6è, i en total hi estudien 297 alumnes.

Per al plantejament, elaboració del projecte i construcció de la nova escola es farà un procés participatiu amb la comunitat educativa de l’Escola Montcau, és a dir, amb els docents, famílies i alumnes, per tal de decidir quina escola es vol pel que fa a la seva estructura i la distribució dels espais, de manera que aquests responguin al projecte educatiu del centre.

La primera reunió per iniciar el procés participatiu s’ha convocat per avui, dimarts 18 de gener de 2022.

Darrera actualització: 18.01.2022 | 13:45