La Brigada retira unes 150 bosses de la llera del riu

Divendres, 11 de febrer de 2022

La Brigada Municpal retira aquesta setmana l'abocament il·legal de fins a 150 bosses plenes de terra orgànica, que es sospita que provenen d'un cultiu, que s'havien trobat a la llera del Riu.

L'ajuntament va rebre la setmana passada l'avís de part de diferents veïns i veïnes del municipi denunciant l'abocament de residus al Riu Anoia, dins del terme municipal de Gelida.

Donat que es trobaven a la Llera del Riu i que el seu manteniment i conservació és competència de l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA), es va posar en el seu coneixement l’abocament, esperant des de l'ajuntament indicacions per poder procedir a la seva retirada.

Les inspeccions de la zona constaten que l'abocament és il·legal i correspon a unes 150 bosses de plàstic plenes de terra orgànica, que se sospita provinents de cultius, ocupant uns 70 metres de longitud en una zona que és de fàcil accés amb vehicle, i que han provocat a la zona de la resclosa un tap.

Després de rebre l'autorització de l'ACA, entre dimecres i divendres, la Brigada Municipal ha treballat intensament per retirar totes les bosses deixant novament la llera del riu neta de deixalles.

Darrera actualització: 11.02.2022 | 13:30