Inici d'actuacions per a la millora de la mobilitat segura i sostenible a Gelida

Dimecres, 6 de març de 2024

L’Ajuntament de Gelida anuncia el començament d'una sèrie d'actuacions destinades a millorar la mobilitat segura i sostenible, així com a pacificar el trànsit i reduir l'accidentalitat en l'àmbit urbà. Aquestes iniciatives formen part de l'execució dels plans locals de seguretat viària urbana per als períodes 2016-2019 i 2022-2025.

Detalls de l'inici i la durada prevista

Les obres s'iniciaran l'11 de març de 2024, amb una duració estimada de 5 setmanes, durant les quals es desenvoluparan diferents fases d'intervenció amb l'objectiu d'optimitzar les condicions de mobilitat a la ciutat.

Àmbits d'actuació i planificació

Obra civil:

  • Actuació 1: Passeig Circumval·lació, carrer Anselm Clavé (entorn zona escolar): Del 25 de març al 5 d'abril de 2024. Els treballs amb major impacte es concentraran del 25 al 27 de març, període durant el qual es restringirà la circulació, acordat amb la policia local. Del 2 al 5 d’abril, es faran treballs d'acabat que no afectaran l'activitat escolar habitual.
  • Actuació 2: Avinguda Europa (entorn zona esportiva): Del 18 al 27 de març de 2024.
  • Actuació 3: Carrer Enric Prat de la Riba (entorn zona escolar): De l'11 al 22 de març de 2024. Senyalització: Entre el 8 i el 12 d'abril, es procedirà a implementar la nova senyalització horitzontal i vertical en les tres zones d'actuació.

Altres afectacions: Encara que no es preveu una prohibició general de circulació de vehicles, fora de l'especificat en l'actuació 1, es produiran afectacions mínimes a la mobilitat habitual, com la reducció de l'amplada de la via i l'establiment de passos alternatius tant per a vehicles com per a vianants, coordinats entre l'empresa constructora i la policia local.

L'Ajuntament de Gelida demana comprensió davant les possibles molèsties ocasionades durant el període d'execució d'aquestes obres i es compromet a informar adequadament sobre l'evolució d'aquestes. Estem compromesos amb la millora contínua de la infraestructura urbana per garantir una mobilitat més segura i sostenible per a tots els ciutadans.

Aquest projecte compta amb el suport del Departament d’Interior i del Servei Català de Trànsit, demostrant un compromís conjunt per avançar cap a una millor mobilitat urbana.


Amb el suport:

                                      

 

Darrera actualització: 6.03.2024 | 14:48