Gelida tindrà nou parc de Bombers

Dimarts, 14 de febrer de 2023 a les 00:00

La construcció del nou parc de Bombers Voluntaris de Gelida suposarà una inversió de gairebé 2 milions d'euros i en els pròxims dies s'iniciaran els tràmits administratius per a poder dur a terme les obres.

El nou parc de Bombers Voluntaris de Gelida iniciarà aviat els tràmits per a l'execució de les obres de construcció i ja ha estat pressupostat. Així ho ha anunciat el mateix conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a la comissió d'Interior del Parlament explicant els propers pressupostos de la Generalitat.


                                     Imatge 1. Actual Parc de Bombers Voluntaris de Gelida

La construcció del nou parc suposarà una inversió de gairebé 2 milions d'euros i en els pròxims dies s'iniciaran els tràmits administratius per a poder dur a terme les obres.

El nou Parc de Bombers de Gelida s'ubicarà en un solar que l'Ajuntament va cedir a la Generalitat del polígon industrial de Can Valls, allunyat del nucli urbà, al costat de la sortida de l'autopista.

Els terrenys es van cedir per l'Ajuntament el passat juliol de 2021, seguint els passos d'un conveni signat l'any 2012. El solar, amb una superfície de 1.452 m2 està situat al Camí de Can Valls, servirà per aixecar un nou edifici que substituirà la infraestructura del carrer de la Circumval·lació, s/n, que els Bombers Voluntaris de la localitat estan utilitzant des de 1990, any de la seva construcció, i que ja ha quedat obsolet.


                                    Imatge 2. Solar on anirà situat el nou Parc de Bombers

Les noves instal·lacions tindran un disseny actualitzat amb oficines, vestidors, zona de descans, cuina, menjador i cotxera. Properament, s'obrirà el procés administratiu i les obres s'han calculat en gairebé 2 milions d'euros.

El parc de Bombers Voluntaris de Gelida pertany a la Regió d'Emergències Metropolitana SUD i actualment el formen 17 voluntaris, 3 que es troben formant-se en l'última promoció de bombers voluntaris, i dona servei d'emergències i suport a municipis tant de l'Alt Penedès com del Baix Llobregat.


               Imatge 3. Cotxeres de l'actual Parc de Bombers Voluntaris de Gelida

Per a l'alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, "aquesta és una gran notícia per a Gelida, per a la que hem treballat molt, ja que actualitza i modernitza un recurs molt necessari per al municipi i alhora permetrà al Cos de Bombers Voluntaris disposar d'unes instal·lacions dignes, actualitzades i adients en consonància amb el territori". Per altra banda, Lluïsa Llop també ha afegit que "un cop es traslladin deixaran un espai important en una zona bàsicament escolar que caldrà aprofitar".

Darrera actualització: 14.02.2023 | 12:33