Gelida s'uneix a la campanya del Dia Mundial del Consumidor amb el lema: “El consum responsable és a prop teu”

Dijous, 14 de març de 2024

L'Ajuntament de Gelida celebra el Dia Mundial del Consumidor, el 15 de març, adherint-se a una campanya que reivindica el consum local i de proximitat com a pilar fonamental d'un consum responsable, conscient i sostenible.

En un moment en què les compres a grans superfícies i per internet continuen en augment, Gelida vol destacar el poder transformador de les decisions de consum quotidianes dels gelidencs i gelidenques.

La iniciativa d'enguany posa especial èmfasi en la importància del consum de proximitat, una pràctica que no només té beneficis mediambientals, com l'escurçament de distàncies i la reducció de l'ús dels plàstics, sinó que també enforteix l'economia local, crea llaços comunitaris i millora la cohesió social.

Aquest consum conscient i responsable es presenta com una acció transformadora capaç de generar un impacte positiu en els municipis i ciutats.

Beneficis clau del consum de proximitat:

  • Sostenibilitat: Redueix el transport, la dependència de combustibles fòssils i l'ús de plàstics i embolcalls.
  • Enforteix el municipi: El consum de proximitat crea un sentiment de pertinença, reforça els vincles comunitaris i augmenta la seguretat i la confiança en els carrers dels nostres municipis.
  • Impuls econòmic local: Contribueix directament a l'economia dels municipis, generant riquesa i ocupació local.
  • Resolució eficaç de conflictes: Les queixes i reclamacions, quan es presenten, es resolen més ràpidament gràcies a l'arbitratge i la mediació.

El consum responsable és a prop teu! Amb la teva col·laboració, podem fer de Gelida un model de sostenibilitat, cohesió social i prosperitat econòmica. Suma't a la campanya i fes que el teu consum diari sigui un veritable acte transformador.

Darrera actualització: 14.03.2024 | 13:49