Gelida reivindica els drets de les dones amb diferents activitats al voltant del 8 de març

Dimarts, 12 de març de 2024

Commemoració del Dia Internacional de la Dona a Gelida amb activitats per a tots els públics i plenes de moments de reflexió i significat.

Aquest cap de setmana a Gelida es va commemorar el Dia Internacional de la Dona amb una varietat d'activitats que van posar de manifest l'empoderament femení i l'educació en igualtat de gènere amb l’objectiu de posar en valor els drets de les dones.

L'Espai Jove va esdevenir un punt de trobada per a la gent jove del municipi el 8 de març, oferint per a persones de 12 a 30 anys una "Tarda de jocs de taula feministes" i un taller de "creació de pancartes". Aquestes activitats van proporcionar un espai per a la diversió i l'aprenentatge, proporcionant un espai perfecte per al debat explorant conceptes d'igualtat i justícia social a través del joc i la creativitat.

El dissabte, Gelida va celebrar l'acte institucional del Dia Internacional de la Dona, que va tenir com a protagonista a la periodista Rosa Maria Calaf. Amb una trajectòria inigualable com a corresponsal internacional i pionera en posicionar la dona en el món del periodisme, Calaf va compartir el seu testimoni, les seves experiències i reflexions en un emotiu acte que va incloure la lectura del Manifest i una conversa amb el regidor d'Igualtat, Sergio Sarmiento.

L'obra "Mujeres Estremecedoras" amb Sandra Rossi, representada el dissabte 9 de març a la tarda i emmarcada en la Programació cultural G-Escènica 24, va ser un altre dels grans moments de la celebració, atraient a un públic divers amb el seu poderós missatge sobre la força i la resiliència femenina. Les entrades, ofertes a preus accessibles, van permetre a molts gaudir d'aquesta proposta cultural d'alta qualitat i reflexionar sobre els missatges transmesos.

Per tancar les celebracions, el 10 de març, la plaça de la Vila va ser el punt de partida d'una caminada cap al mirador de Can Volta, una activitat que va brindar una ocasió perfecta per a gaudir de l'entorn natural del nostre municipi i per a compartir reflexions sobre el significat del Dia Internacional de la Dona i el camí que encara ens queda per recórrer cap a la igualtat completa.

La commemoració del Dia Internacional de la Dona a Gelida va ser una demostració de solidaritat i compromís del municipi amb la promoció de la igualtat de gènere i el suport a les dones en totes les seves esferes de la vida, reafirmant el compromís col·lectiu amb una societat més feminista, justa i igualitària per a tothom.

Darrera actualització: 13.03.2024 | 12:12