Gelida presenta l’avantprojecte de la nova biblioteca i arxiu municipal

Divendres, 16 de setembre de 2022 a les 00:00

La biblioteca generarà una nova plaça per a acollir tota mena d’actes amb un nou mirador privilegiat amb vistes a Montserrat.

Un nou projecte que respon a les necessitats reals que s’han detectat des de l’ajuntament en els equipaments actuals.

L’Ajuntament de Gelida presentava, dissabte passat, com serà la futura nova biblioteca de Gelida i l’arxiu municipal de la mà dels arquitectes redactors del projecte.

Durant el primer trimestre de l’any 2021 es va convocar un concurs públic per seleccionar una proposta arquitectònica per a la nova  biblioteca i arxiu municipal, al solar d’equipaments que hi ha entre el carrer Àngel Guimerà i el carrer Camí Vell de l’estació. L’avantprojecte que es va lliurar ara a l’Ajuntament desenvolupa la proposta guanyadora del concurs, que competia amb 5 altres propostes.

Per fer la tria, el jurat tenia com a criteris de selecció l'anàlisi de la qualitat de la proposta arquitectònica, la integració del projecte en l’entorn, així com la sostenibilitat ambiental i eficiència energètica. A més a més del jurat d'experts format per reputats arquitectes especialistes en equipaments públics i en biblioteques, també s'hi van incorporar responsables de la Diputació i del municipi per garantir que la proposta guanyadora era vàlida per a les necessitats de la població.

Es tracta d’un edifici que aprofita el desnivell del solar per convertir la coberta en una nova plaça pel municipi, molt mancat d’espai públic pla degut a l’orografia del territori. Un pavelló, a nivell d’aquesta nova plaça, acull la sala polivalent i l’accés a la biblioteca i dota de serveis a la plaça per quan s’hi facin activitats a l’aire lliure. A la planta de sota hi haurà l’arxiu i l’espai de treball del personal de la biblioteca i a l’última planta hi trobarem la biblioteca amb unes grans vistes a Montserrat.

Amb aquest avantprojecte l’Ajuntament disposa de la documentació de partida per a la redacció del projecte executiu, que haurà de permetre la construcció del nou equipament.

L’alcaldessa va remarcar que tot i que ara es fa la presentació de l’avantprojecte, encara queda camí per recórrer fins que el municipi compti amb el nou equipament, tot i que durant aquest mandat es treballarà per avançar en l'elaboració del projecte constructiu i en la recerca de finançament. En aquest sentit, afirma que "com fem sempre anirem a buscar la complicitat i col·laboració de totes les administracions per tirar endavant el projecte " i esperem que sigui "un projecte que pugui ser una realitat en el proper mandat".

Al vestíbul de la Biblioteca Jaume Vila i Pascual es pot veure els plafons explicatius i la maqueta del projecte guanyador de la nova biblioteca municipal i l’arxiu.

Darrera actualització: 16.09.2022 | 12:39