Gelida inicia una campanya de control de velocitat amb radar

Dimarts, 14 de setembre de 2021 a les 00:00

La Policia Local inicia una campanya de control de velocitat dels vehicles amb la voluntat de garantir la seguretat viària dels vianants

La Policia Local de Gelida durà a terme, a partir del 15 de setembre, una campanya de control de velocitat dels vehicles mitjançant la instal·lació d’un radar mòbil cedit pel Servei Català de Trànsit.

L’objectiu principal d’aquesta campanya és reduir la velocitat de circulació dels vehicles dins del municipi per tal de millorar la seguretat viària del nucli urbà, així com també en les diverses travesseres urbanes i en els diversos barris del municipi.

El radar mòbil s’instal·larà en diferents emplaçaments de forma rotativa. Els criteris per decidir aquestes ubicacions combinen les dades derivades de l’anàlisi de velocitat a diferents punts del municipi, fruit de la detecció d’excés de velocitat per part de la Policia Local de Gelida així com per demandes veïnals.

Aquests controls de velocitat estan dirigits a detectar i denunciar aquells vehicles que superin, d’acord amb els marges legals establers, la velocitat permesa en el municipi; amb la voluntat de millorar la seguretat i la qualitat de vida dels gelidencs i gelidenques.Les dades obtingudes en aquests controls, es recolliran en un informe que permetrà analitzar i proposar altres mesures complementàries de pacificació del trànsit.

Des de la Policia Local es recorda la importància de "respectar els límits de velocitat establerts i la necessitat d’adaptar la conducció a les condicions de seguretat de la via". A més, recorden que, “al circular per dins dels nuclis urbans, sempre cal estar alerta i ser prudents perquè qualsevol incidència que pugui sorgir pot causar un accident greu.”

Nous límits de velocitat

Recordem que des de l’11 de maig està vigent una nova normativa de la Direcció General de Trànsit, que estableix que la velocitat màxima permesa a les vies urbanes i travessies queda limitada a 20km/h als carrers amb una calçada de plataforma única, on les voreres i la caçada són al mateix nivell, a 30km/h a les vies d'un sol carril per sentit de circulació i 50 km/h a les vies de dos o més carrils per sentit.

En aquest sentit, recordem quèa carrers com Mossèn Jaume Via, Major, del Pi o Marqués de Gelida cal circular, com a màxim, a 20km/h. I a carrers com Avinguda Europa, Passeig Circumval·lació, Anoia, Ronda President Francesc Macià, Avinguda de les Corts Catalanes, Carretera de Sant Llorenç o Avinguda Martivell, entre altres, a 30 km/h.

  • Sancions aplicables:


L’ajuntament demana la col·laboració de tothom per fer de Gelida un municipi segur i sense accidents.

Darrera actualització: 14.09.2021 | 11:53