Gelida commemora el 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Divendres, 16 de novembre de 2018 a les 00:00

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament programa diversos actes al voltant del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

La Sala d’Actes del Centre Cultural acollirà, el diumenge 25 de novembre a les 18h, l’acte central de la programació del 25N a Gelida, que comptarà amb l’actuació de del col·lectiu de dansa “Amor al Arte”, amb el seu espectacle Con nombre de mujer, una visió des de la dansa dels estereotips de gènere. L’acte s’iniciarà amb la lectura del manifest preparat per a aquest any a càrrec d’Eli Huertas. La prevenció és la principal eina per evitar la violència masclista, per aquest motiu, el missatge d’enguany és Diguem PROU a la violència masclista.

Habitualment, els casos més greus de violència masclista són els que criden més l’atenció, però al nostre voltant es donen molts casos de diferents manifestacions de violència masclista: el control de la parella, com ara voler saber constantment on està, opinar sobre la roba que porta o controlar les despeses que fa; actituds que busquen l’aïllament de la dona, menyspreant-la i criticant les seves amistats; accions intimidatòries, arribant a l’insult, l’amenaça o la coacció; i la més visible de les violències masclistes, l’agressió, des d’una empenta fins a obligar a mantenir relacions sexuals.

A més de l’acte central del dia 25 de novembre, la programació per commemorar a Gelida el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones inclou altres activitats. Divendres 23, a les 20.15h, se celebrarà la segona sessió de l’espai debat de la Dona, aquest cop, sota la temàtica Com educar en el feminisme, en la societat i en la família. L’activitat, que va comptar amb una primera sessió el 26 d’octubre, tindrà lloc a l’Espai Jove i està organitzada conjuntament amb Gelida Dones i amb la col·laboració de Ca la Llúcia.

El dimarts 27 de novembre, a partir de les 18.30h, tindrà lloc a la Sala d’Actes del Centre Cultural el taller cinefòrum de prevenció de Violència de gènere. Un taller de reflexió a través del visionat del documental Ferides de Susanna Barranco, a càrrec de l’Associació teatral MOUSIKE. Per participar en aquesta activitat s’haurà de formalitzar una inscripció prèvia al web municipal a: Taller cinefòrum de prevenció de violència de gènere.

El telèfon d’atenció les 24 hores contra la violència masclista és el 900 900 120, el d’emergències, el 112 i el de la Policia Local, el 93 779 24 70.

Darrera actualització: 22.11.2018 | 09:19