Gelida celebra la 12a Funifira al voltant de la Mobilitat Sostenible amb gran èxit de participació

Dijous, 17 de novembre de 2022 a les 00:00

El conseller de Territori inaugura una nova Funifira plena de novetats, celebrant 12a edició amb la mobilitat sostenible com a nou element temàtic de la fira i amb noves activitats per fer gaudir a tots els públics.

Gelida ha celebrat aquest cap de setmana, 12 i 13 de novembre, la Funifira, una Fira que enguany ha girat al voltant de la mobilitat sostenible, prenent com a referència el Funicular, i que ha aportat un nou element diferenciador amb la fira del col·leccionisme de Clics de Playmobil.

A l'obertura oficial de la 12a Funifira es va comptar amb la presència del conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, en Juli Fernàndez, que juntament amb l'alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, i de la regidora de Turisme, Anna Mititieri, donaven el tret de sortida dissabte al matí a la Fira de la Mobilitat Sostenible i a un cap de setmana ple d'activitats. A l’acte, el conseller va manifestar “la voluntat del Govern de promoure el transport públic, en les seves diverses formes arreu del territori.” A més, va destacar “la figura del Funicular com a exemple de transport públic sostenible i que a Gelida s'ha convertit en un element de la identitat del municipi.”

Una edició on es va poder gaudir de la primera fira de la Mobilitat Sostenible i de les activitats paral·leles que es van organitzar, coma la teatralització temàtica al Funicular, el concert de la Big Band de l'EMMG, el tast de productes, el torneig de pàdel, un nou ral·li fotogràfic i el Trenet Solidari per la Marató de Tv3. A més, de totes les novetats programades per aquesta edició, com el col·leccionisme de Clics de Playmobil i l’exhibició de motocròs i el campionat de Crawler.

En aquesta edició, Gelida consolida una vegada més la Funifira creant nous elements diferenciadors sense oblidar les activitats que més agraden i continuar apostant per mostrar la gastronomia i els vins i caves del municipi, tot potenciant els elaboradors i restauradors locals. Al llarg del cap de setmana es calcula que més de 2000 assistents han omplert els diferents espais de la fira, convertint-la un any més en una eina de dinamització econòmica i turística del municipi al voltant del Funicular, que es completa amb visites guiades al Castell i als cellers locals.

L'organització de la Funifira, de la mà de la regidora de Turisme, Anna Mititieri expliquen que “la fira de Mobilitat Sostenible ha anat bé, però encara queda camí per recórrer i consolidar-la perquè es converteixi en un nou punt de referència al territori”.

Darrera actualització: 17.11.2022 | 12:18