“El millor que et pot passar...” la campanya de civisme que impulsa l’Ajuntament de Gelida

Dimarts, 29 de juny de 2021 a les 00:00

La campanya abordarà problemes com el de soroll, la mobilitat, el mal ús de contenidors i pintades, els excrements de gossos i el vandalisme, entre altres.

"El millor que et pot passar..." és la campanya, que l'Ajuntament de Gelida ha presentat aquesta setmana, destinada a fomentar el civisme i afavorir la convivència ciutadana. Una campanya per recordar i incentivar alguns hàbits fonamentals de civisme entre els gelidencs i gelidenques.

Aquesta iniciativa, vol esdevenir una acció en positiu, implicant el ciutadà com a persona responsable i protagonista indispensable que ha de fer possible que el poble millori.

L'objectiu d'aquesta campanya és que no passi desapercebuda, per això s'ha apostat clarament per l'impacte i el sentit de l'humor. El fil conductor és una família de 5 membres amb una mascota que seran els protagonistes, dos joves que insisteixen als adults en fer les coses bé, els pares que sense mala intenció, per mandra o preses, provoquen situacions incíviques, una àvia esbojarrada que peca de soroll i un gos, que és espectador de les peripècies familiars.

El millor que pot passar a Gelida és que ho fem bé. Per això en aquesta proposta es vol visualitzar el que passa si no és així. Què pot passar si no recollim les "caques" dels gossos, si deixem els mobles al carrer quan no toca o si el nostre soroll empipa els veïns, entre altres coses.

Durant un any, aproximadament, s'establiran tres fases on es plantejaran els principals problemes d'incivisme detectats al municipi i es generaran impactes informatius sobre cadascun d'ells: Mobilitat responsable, soroll, mal ús dels contenidors i paperers, pintades, excrements de gossos, vandalisme i millora de la recollida de la fracció orgànica.

En l'acte el regidor de serveis, Santi Gracian, explicava que "per fi hem pogut presentar una campanya pensada i meditada, que volem que sigui contundent amb l'incivisme però enfocada des de l'humor per ajudar a entendre la importància de tenir cura del nostre municipi i l'entorn, ajudant-nos a ser més sostenibles." A més, el mateix regidor afirmava "Aquesta campanya és molt important, volem que la gent s'impliqui i necessitem a tothom perquè això funcioni i fem plegats de Gelida el poble que tots volem."

Per altra banda, la cocreadora de la Campanya de Civisme, Anna Espinach, ens explicava com s'havia plantejat "La campanya porta per nom el millor que et pot passar... perquè creiem que el millor que et pot passar a Gelida és que la gent sigui cívica amb respecte pel poble, a partir d'una sèrie de temes que s'han decidit abordar aquest any."

Darrera actualització: 29.06.2021 | 11:19