El Funicular de Gelida és la nova activitat del Tren de l'Ensenyament

Divendres, 8 de juliol de 2022 a les 00:00

El curs 2022 – 2023 s'iniciarà una nova activitat anomenada 'Descobreix el Funicular de Gelida' que ampliarà l'oferta educativa que s'ofereix des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inclourà una nova activitat al Funicular de Gelida que completarà l'oferta formativa que la companyia ofereix a través del Tren de l'Ensenyament, un programa pedagògic per promoure activitats educatives i fomentar l'ús del transport públic entre els alumnes dels centres educatius.

Aquesta millora s'ha acordat en una reunió mantinguda aquest mateix mes de juny entre la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, i l'alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, i la regidora de Turisme, Anna Mititieri. Després que l'ajuntament reclames en diverses reunions poder obrir el Funicular i el Centre d'Interpretació del Funicular a visites escolars entre setmana. Moment que les instal·lacions estan tancades.

Així que després d'aquest període, en la passada reunió s'acordava la inclusió del Funicular de Gelida dins de la programació pedagògica del Tren de l'Ensenyament de Ferrocarrils. D'aquesta manera, i d'acord amb l'Ajuntament de Gelida, per al curs 2022 – 2023 s'oferirà una nova activitat que ampliarà l'oferta educativa, que consisteix en la visita i descobriment del Funicular de Gelida.

La visita "Descobreix el Funicular de Gelida" es planifica tenint en compte els diferents espais que formen part del recorregut de l'activitat, que està enfocada per a infants de 4 a 7 anys i fins a 8 a 10 anys amb adaptacions. Els objectius que es fixen són els següents:

• Desenvolupar la capacitat d'observació amb el tren com a vehicle ideal per a veure i interpretar l'entorn.

• Descobrir les diferències entre el tren, el cremallera i el funicular, fomentant el coneixement de la ciència i tecnologia entre els infants: tracció i despesa d'energia; experimentació i deducció.

• El tren com espai de convivència i de relació, amb el coneixement de normes i actituds cíviques.

Amb aquesta activitat, seguint la línia que tenen totes les ofertes en el Tren de l'Ensenyament, es pretén fomentar entre els joves el coneixement i promoció del transport públic com a mitjà de transport sostenible per lluitar contra el canvi climàtic i com a espai de convivència ciutadana; col·laborar amb els professionals de l'ensenyament en la seva tasca educativa, facilitant-los activitats i materials didàctics que els siguin d'utilitat a l'hora de desenvolupar activitats d'acord amb el currículum escolar, i generar activitats i materials didàctics per als diferents Cicles Educatius que els permetin conèixer i experimentar els continguts relacionats amb el transport públic, tant a les aules com més enllà de les activitats extraescolars.

Darrera actualització: 08.07.2022 | 12:49