Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Dilluns, 5 de desembre de 2022

El passat 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional i a Gelida treballem intensament per donar el màxim suport i totes les eines a les persones d'aquest col·lectiu.

Des de l'Ajuntament de Gelida apostem per a la inclusió de totes les persones a la societat. I ho fem amb la voluntat de marcar un punt de partida per a una millora de l'atenció i els recursos adreçats a aquest col·lectiu.

En aquesta línia estratègica hi treballem cada dia, amb exemples com els passos de vianants inclusiu que es van pintar amb pictogrames en els recorreguts escolars. Una iniciativa que, a més, va sortir de les votacions dels Pressupostos Participatius 2022.

Els pictogrames, uns signes clars i esquemàtics que sintetitzen missatges amb l'objectiu d'informar, serveixen d'ajuda a persones amb dificultats de comunicació i organització.

El seu objectiu és que infants, persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA) i d'altres persones grans o amb diversitat funcional, puguin travessar els carrers del nostre poble amb més seguretat.

"Pintar aquests pictogrames ens permet anar adequant el nostre poble per fer-lo inclusiu i accessible a tothom. Amb accions com aquestes adaptem els carrers del nostre poble a les necessitats de totes les persones. A més, és una iniciativa sorgida d'un procés de participació com són els pressupostos participatius i això encara ens satisfà més", ha explicat, l'alcaldessa Lluïsa Llop.

A poc a poc hem d'aconseguir que municipis i ciutats siguin més inclusives i accessibles per tothom. A més, assolim l'objectiu de sensibilitzar l'opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència. I a Gelida, no només volem assolir aquest objectiu un dia l'any, hi treballem cada dia per assolir una societat més justa i igualitària per a tots i totes.

Darrera actualització: 7.12.2022 | 13:38