DECLARACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE GELIDA DE REBUIG I CONDEMNA A LA RECENT VIOLÈNCIA MASCLISTA VISCUDA A GELIDA

Dissabte, 5 de novembre de 2022 a les 12:15

Davant la violència sexual que ha patit una veïna del nostre poble, la nit del passat 31 d’octubre a l’1 de novembre, l’Ajuntament de Gelida vol manifestar el rebuig i condemna més absoluta contra aquest fet i qualsevol altre que atempti contra la dignitat de les dones.

La Llei 5/2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista, reconeix la violència sexual com a una de les possibles formes de violència que es pot exercir contra les dones. La violència sexual és una de les manifestacions de la violència masclista més freqüent i que queda més invisibilitzada socialment.

Les violències sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones, una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania. Són alhora un delicte i un greu problema social i polític.

L’Ajuntament de Gelida ha posat a disposició de la dona agredida tots els recursos necessaris per a la seva atenció i recuperació, i manifesta el seu compromís i la voluntat de continuar treballant per aconseguir un poble lliure d’agressions i conductes sexistes i garantir l’atenció a les dones que les pateixen.

Fem una crida a tots els veïns i veïnes de Gelida que, per tal de garantir el respecte i confidencialitat de la dona agredida i la seva família, i per evitar que la victimitzin encara més, evitin difondre rumors per cap mitjà.

Els gelidencs i les gelidenques no tolerem cap tipus de violència masclista i continuarem treballant plegats per tal d’erradicar-les.

Gelida, novembre de 2022

Darrera actualització: 08.11.2022 | 12:28