COMUNICAT OFICIAL

Dimarts, 16 de maig de 2023 a les 00:00

Des del mes de novembre, a Gelida hem detectat un pis ocupat de manera il·lícita que ha esdevingut un focus de delinqüència en el nostre municipi. Durant aquest temps, hem observat amb inquietud un increment en la incidència de delictes, especialment furts.

Des de l'ajuntament som conscients de la gravetat dels fets i del neguit que aquests provoquen en la població i per això hem estat treballant des del primer moment per solucionar aquesta problemàtica. La Policia Local, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, han estat actuant enèrgicament i de manera coordinada des del mes de novembre. Han realitzat fins a 90 actuacions amb l'objectiu de garantir la seguretat i la tranquil·litat dels veïns i veïnes de Gelida, amb 15 detencions per part de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra des del mes de novembre.

També, dins de les actuacions policials s’ha intentat la mediació amb ells. De la mateixa manera, es treballa per aconseguir que el propietari de l’immoble ocupat – la SAREB – insti la desocupació del pis, per tal de poder-los fer fora i solucionar el problema definitivament.

Som conscients i compartim la preocupació de tots els veïns i veïnes de Gelida pels fets ocorreguts durant aquests mesos i els demanem calma i reiterem que la solució no pot ser mai violenta. Lamentem profundament que els ajuntaments no disposem de més eines per actuar de manera directa i contundent contra aquesta situació. No obstant això, us assegurem que continuarem esforçant-nos i col·laborant amb totes les institucions, i, en especial, amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya per solucionar-ho.

El benestar i la seguretat dels gelidencs i gelidenques són la nostra màxima prioritat.

Gelida, maig de 2023

Darrera actualització: 16.05.2023 | 14:19