Activat el Pla INUNCAT en fase d'alerta

Dilluns, 30 d'agost de 2021 a les 00:00

El Consistori ha rebut el comunicat d'activació del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase d'alerta.

D'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA.

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA.

A partir d'aquesta propera nit de dilluns dia 30 s'esperen precipitacions que poden ser intenses i poden afectar a gran part del territori català, especialment a les comarques del litoral i prelitoral sud i centre on serà més probable que vagin acompanyats de tempesta. Cal destacar que l'acumulació de precipitacions a les comarques del sud, especialment Baix Ebre i Montsià, pot superar els 100 mm en 24 hores.

L'episodi s'iniciarà al Sud amb intensitats que poden superar els 20 mm. en 30 minuts i a partir de primeres hores del matí s'estendrà cap al NE, afectant les comarques del prelitoral i litoral fins al Garraf. A les comarques del litoral la intensitat es preveu que s'intensifiqui i poguí superar els 40 mm. en 30 minuts. A partir del migdia les precipitacions intenses ampliaran la seva zona d'afectació cap a les comarques de la Catalunya central i Pre-Pirineu i Pirineu, central i a ultima hora de la tarda també l'occidental.

A primeres hores de la nit de dimarts encara es poden produir precipitacions intenses al litoral entre el Tarragonès i el Maresme. Després d'una treva el matí del dimarts, a partir del migdia les precipitacions intenses poden afectar novament el Pre-Pirineu i Pirineu central (Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Osona).

Recordem que per aquestes situacions de xàfecs intensos acompanyats de tempesta, Protecció civil recomana, especialment per demà, molta precaució en la mobilitat i les activitats a l'aire lliure.
Cal també evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Darrera actualització: 30.08.2021 | 10:35