Activat a Gelida el pla Alfa nivell 3 per risc d'incendi

Dimecres, 11 d'agost de 2021 a les 00:00

Avui Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d'ALERTA davant l'elevat perill d'incendis forestals que ha començat avui i que s’estendrà en els propers dies, fins al cap de setmana, segons les previsions actuals.

El Cos d'Agents Rurals ha determinat que un total de 277 municipis de 24 comarques passin a nivell 3 del Pla a partir de les 00:00 hores d'avui dia 11 d'agost, que és un perill altíssim d’incendis i que ens porta a no poder fer cap mena d’activitat en zona forestal, i ni tant sols, accedir-hi. Gelida està entre aquests 277 municipis. 

És per això, que malauradament, des de l’ajuntament de Gelida hem decretat el tancament dels camins públics d’accés al medi natural i demanem a tots els veïns i veïnes que evitin anar a la muntanya a fer-hi cap mena d’activitat, ni tant sols a passejar-hi.

Per això, també, ens veiem obligats a canviar l’escenari dels Músics al Castell, i fer-lo a l’Escola Montcau. Sabem que no és el mateix, en som plenament conscients de la màgia del nostre castell i el seu entorn, però precisament per això volem preservar-lo i conservar-lo per poder gaudir-lo molts anys. 

De la mateixa manera, aquesta situació meteorològica provoca que s’hagi activat el PROCICAT en fase d'ALERTA per Onada de calor i es preveu que duri, com a mínim, fins diumenge. 

Per això, l’ajuntament de Gelida permetrà accedir gratuïtament a la piscina municipal des de demà dijous i fins el proper diumenge, com a mesura excepcional per combatre les temperatures extremes. Així doncs, els dies 12, 13, 14 i 15 d'agost, l'accés a la piscina serà gratuït fins a completar l'aforament màxim de la piscina municipal amb les restriccions sanitàries marcades per la prevenció del Covid-19 (175 persones). 

Per tal d'evitar que no s'arribi a aquest llindar i que la major part de la població possible pugui gaudir d'aquesta mesura, l'accés gratuït només serà de matí o de tarda, (entre les 11 i les 15,30 hores o de les 15,30 a les 20,00 hores) i per tant, en cas d'espera d'altres persones usuàries, les persones que hi hagin accedit gratuïtament hauran d'abandonar el recinte.

Darrera actualització: 11.08.2021 | 16:11