EXCURSIÓ A L´APLEC DE SANT PONÇ 2022 - CEG

Diumenge, 8 de maig de 2022 de 08.00 h a 15.00 h

Com cada any, el segon diumenge de maig té lloc l’Aplec a l'Ermita de Sant Ponç.  És una bona ocasió per descobrir l’entorn Natural que envolta Gelida i la població veïna de Corbera de Llobregat, com ara la serra de Santa Magdalena, el roc de Forellac, el puig de les Agulles o el torrent de l’Elies. També és una oportunitat única per visitar el monestir de Sant Ponç, que aquest dia organitza visites guiades; que permeten conèixer la història de l’Ermita, el Santuari i el seu entorn. 

Durant la jornada s’organitzen altres activitats com ara la popular ballada de sardanes i la fira de productes artesans, on també s’hi pot trobar paradetes d’herbes remeieres i boscanes del nostre entorn.

Qui ho desitgi podrà aprofitar les paradetes de l’aplec per comprar l’esmorzar allà mateix.

Hora de trobada: 07:50 hores Plaça de la Vila.

- Hora de sortida:  8:00 hores, Plaça de la Vila. 

- Total recorregut: 19 Km / 5:30 Hores (aprox.)

Inscripcions a:  clubexcursionistagelida@gmail.com

- Data límit inscripció :  divendres , 6 de maig , 20:00h

 - Preu assegurança temporal obligatoria :  federats  FEEC 0€ ,  NO federats  FEEC  5€

 Si us voleu inscriure a aquesta caminada , si us plau , ens envieu un e-mail amb les vostres dades : nom , cognoms , DNI , num de llicència FEEC ( si en teniu.. ) , i un telèfon de contacte , a aquesta mateixa adreça electrònica del club: clubexcursionistagelida@gmail.com. Si es dóna el cas que no tingueu l'assegurança federativa , haureu de fer un ingrés al nostre compte bancari:  ES69-2100-0162-2002-0043-1443 ,   dels 5€ de la corresponent assegurança temporal obligatòria ,indicant en el concepte : "Aplec St.Ponç" + "el vostre nom" , i a continuació ens envieu un e-mail a la mateixa adreça de correu, indicant-nos : Noms i Cognoms , DNI ´s , i dates de neixement de les persones a assegurar.

La data lìmit per fer pagament i/o inscripció serà el divendres ,6 demaig , a les 20:00h.

 

*Sobre l’església de Sant Ponç de Corbera

Sant Ponç de Corbera és una església romànica del segle XI en estil romànic llombard dins del terme municipal de Cervelló. Originalment formava part del monestir benedictí del mateix nom que inicialment fou un priorat benedictí que depengué de l’abadia de Cluny a través del monestir de Sant Pere de Casserres.

L’església, en línies generals, es troba en magnífic estat de conservació. Conserva petits fragments de pintura mural, presumptament originals. S’hi poden veure les restes del forn utilitzat en el procés de fossa de les primeres campanes. Tanmateix, les dependències monàstiques i el claustre presumiblement han quedat sepultats per les construccions i modificacions del conjunt que s’han realitzat en èpoques modernes.

Es troba dins del terme municipal de Cervelló (Baix Llobregat), però la proximitat amb Corbera de Llobregat a propiciat que des del segle XIV la denominació de l’església sigui “de Corbera”, i que finalment esdevingués sufragània de les parròquies de Corbera de Llobregat.

Es declarà Monument Històric-Artístic l’any 1931.

L’última restauració és de 1992, però en línies generals el temple resta fidel a la construcció originària, sense pràcticament cap modificació.

Més informació a: http://www.festes.org/articles.php?id=283

Adreça:

Sortida Plaça de la Vila

Darrera actualització: 04.05.2022 | 11:33