Curs d'introducció a les curses d'orientació

Dissabte, 25 de febrer de 2023 de 09.30 h a 12.00 h

Una cursa d’orientació és una activitat esportiva camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat, on el participant ha de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola. La lectura del mapa permet saber les distàncies, els desnivells i els elements més destacats del terreny per on es passarà (roques, tallats, senders, camins, rius, edificacions, rases, vegetació, etc). Cada corredor va sol i guanya el que va segur per l’itinerari més idoni amb la màxima velocitat possible.

Com es practica?
EQUIPAMENT
Per participar en una cursa d’orientació es necessita una brúixola, un mapa i roba esportiva amb protecció, sobretot en les cames, es cas que es vulgui avançar per zones més denses de vegetació.
Repartit pel terreny de competició hi trobarem controls o fites, que son unes banderola de roba en forma de prisma triangular de 30cm de costat. Cada cara està dividida en diagonal amb els colors blancs i taronges.
EN EL MOMENT DE LA SORTIDA
L’organització proporciona al corredor el mapa de la categoria que li correspon i comença a contar el temps de cursa. Prèviament a la competició els recorreguts i el mapa són secrets.
AL FINALITZAR LA CURSA
Tots els corredors han de descarregar la informació del sistema de cronometratge i l’organització comprova que els diferents corredors hagin trobat la totalitat dels controls que s’indicava en el mapa i en l’ordre correcte.
El mapa
El mapa és l’estrella i puntal d’aquest esport. És la representació del terreny amb un elevat grau de detall i una simbologia específica internacional que permet entendre’l arreu del món.

Per més informació, clica aquí.

Quin cost té:

18 euros

Adreça:

CC de l'Escorxador i espais naturals de Gelida

Darrera actualització: 16.01.2023 | 11:36