Gelida premia els millors treballs de recerca de batxillerat en una nova edició dels premis TREC

Dimecres, 21 de d’abril de 2021 a les 00:00

En l’edició d’enguany es van presentar fins a 9 treballs de diferents temàtiques.

L’Ajuntament de Gelida, conjuntament amb l’Ampa de l’Institut Gelida, va lliurar divendres passat l’onzena edició dels Premis TREC Gelida, que reconeixen els millors treballs de recerca de batxillerat sota la temàtica Gelida, i l’Onzena edició dels Premis TREC de l’AMPA, que premien els millors treballs d’alumnes de l’Institut de temàtica lliure.

Els premis TREC volen incentivar i donar a conèixer els millors treballs de recerca de batxillerat i reconèixer els i les seves autores. Aquest certamen vol incidir en diferents aspectes com fomentar la investigació local entre els més joves i reconèixer l'esforç que fan les i els estudiants procurant també reforçar els vincles amb les institucions i el centre d’educació secundària.

L’acte va comptar amb una vuitantena de persones i va ser presidit per l’alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop,la regidora d’Educació, Marga Bertran, el director de l’Institut, Xavier Buj i la presidenta de l’Ampa de l’Institut, Fina Pérez, i la participació de la Directora de la biblioteca Jaume Vila i Pascual, Montse Julià.

En aquesta edició es van presentar 9 treballs, tots d’alumnes de l’Institut Gelida. L’alumne i el treball premiat en la categoria TREC Gelida, atorgada per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament i dotat amb 400 euros, va ser per al treball "Gelida en 3D a través del mòbil" de Marta Llopart Enajas.

Pel que fa a la categoria dels premis TREC de l'AMPA de l’Institut Gelida es va guardonar en primer lloc el treball “Estudi de l’àcid Acetilsalicílic. És eficaç coma fertilitzant?” d'Emma Estévez Bautista, dotat amb 300 euros; en segon lloc, el treball “Algoritmes d’ordenació” de Joan Coma Bages, dotat amb 200 euros; i un accèssit per al treball “Is there a femalebrainanb a malebrain? Fromthemyth to science” de Gal·la Gòdia Soler, i dotat amb 100 euros.

Darrera actualització: 21.04.2021 | 14:31