Gelida viurà aquest cap de setmana les I Jornades del Modernisme

Dijous, 10 de juny de 2021 a les 00:00

Les Jornades del Modernisme a Gelida volen posar en valor la història del municipi i el patrimoni cultural amb tres activitats gratuïtes.

Gelida celebra aquest cap de setmana, 12 i 13 de juny, la primera edició de les Jornades del Modernisme, unes activitats organitzades per la regidoria de Cultura i Turisme per posar en valor el patrimoni cultural i la història del municipi, aprofitant que aquesta setmana, el 10 de juny, es commemoren els 95 anys de la mort d’Antoni Gaudí, figura destacada del modernisme català.

Entre les activitats previstes, totes gratuïtes, hi ha la ruta modernista teatralitzada, Posant veu al modernisme, dissabte al matí. Una ruta d’espais singulars a les cases històriques modernistes, a càrrec del Centre d’Interpretació del Castell de Gelida, amb petites teatralitzacions, cançons i lectura de poemes de l’època. Per altra banda, el mateix dissabte es pot gaudir de l’obertura dels Jardins de Can Pamias i Can Torras dues torres singulars del municipi, durant la visita es podrà gaudir de balls d’època, cançons i lectura de poemes.

Finalment, diumenge al matí, s’ha organitzat la taula rodona El modernisme: arquitectura, moda i arts plàstiques amb la participació de l’Albert Abella, director de l’Escola d’Art Arsenal, Ramon Ivars, escenògraf i Joan Rosselló, arquitecte, amb la moderació de Montserrat Julià, historiadora de l’art. En aquesta taula rodona s'aprofundirà en el modernisme i es farà un viatge a través de l’arquitectura, de les arts i de la moda.

La programació, que ha estat dirigida des de la regidoria de Cultura en coordinació amb la regidoria de Turisme, ha estat possible gràcies a la predisposició dels propietaris i propietàries de Can Torras i Can Pamias, la Casa Maria Valls, la Casa Pallejà, la Torre Mir i la Casa Pascual-Boatell, i a la col·laboració d’entitats municipals com Les Escoles Gelida Teatre, la Coral Intimitat, la Coral de l’Escola Municipal de Música de Gelida, l’Esbart Rocasagna i la Parròquia de Sant Pere de Gelida.

Aquesta proposta s’ha articulat després de la instal•lació de la nova senyalització turística “Descobreix Gelida: Modernisme i molt més” i es desenvoluparà seguint totes les mesures de seguretat establertes.

Podeu trobar tota la informació del contingut i la inscripció a les activitats a les jornades al web municipal www.gelida.cat

Darrera actualització: 10.06.2021 | 14:01