Gelida presenta una nova senyalització turística sobre el modernisme al municipi

Dimecres, 21 d'abril de 2021 a les 00:00

Aquest cap de setmana s’ha presentat la nova senyalització cultural i turística per a vianants que s'ha instal·lat a Gelida, amb l'objectiu d'orientar els visitants cap als principals punts d'interès i cases modernistes del municipi.

L'Ajuntament de Gelida ha presentat la segona fase de l'actuació de millora de la senyalització del patrimoni històric i cultural del municipi enfocada a la ruta del modernisme a Gelida, un nou atractiu turístic que porta el títol “Descobreix Gelida: Modernisme i molt més!”.

La nova senyalització turística es va presentar el passat dissabte 17 d’abril de la mà del regidor de Turisme, Daniel García Peris, i la regidora de Cultura, Montse Rovira, en un acte celebrat a la Sala d’actes del Centre Cultural. L'acte de presentació ha comptat també amb la presència de l’alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop.

Aquest és un projecte que ha elaborat conjuntament la regidoria de Cultura i la regidoria de Turisme, amb el suport de l'Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, seguint la ruta modernista que ja s'ofereix des del Centre Interpretació del Castell, complementant-la amb nous continguts arran de l'extensa recerca d'informació que s'ha dut a terme, actualitzant els continguts per oferir un producte turístic tant guiat com autoguiat.

La proposta turística i cultural presentada, que inclou la instal·lació d'elements direccionals, elements identificadors i informatius i codis QR, està formada per 25 nous suports que informen dels diversos punts d'interès turístic i patrimonial que ofereix el municipi al voltant del modernisme i que s'incorporen a l'actual xarxa de senyalització existent que assenyalava punts claus com el Castell, l’Església de Sant Pere de Gelida, el Funicular de Gelida...

Aquesta proposta de ruta modernista està composta per una cartellera inicial, a l'exterior del Punt d'Informació Turística del Centre d'Interpretació del Funicular, que situa al visitant en l'espai i alhora en el fil argumental principal de la població, i a continuació està formada per 8 tòtems i 16 plaques, que ens situen en espais singulars i destacats de la població, i 3 cartelleres panoràmiques.

A banda, a continuació el mateix dissabte a l’Espai 1880: Antic vestíbul de l’Ajuntament, es va inaugurar l’exposició Descobreix Gelida: Modernisme i molt més! en el marc del projecte de la nova senyalització turística de Gelida.

En aquesta exposició, es poden veure molts dels plànols dels edificis i espais inclosos en aquesta nova senyalització, reproduïts a mida real.

L’exposició es pot visitar fins al dia 9 de maig, de dilluns a divendres de 10 a 14h i els dissabtes de les 12 a 14 h.

Darrera actualització: 21.04.2021 | 14:35