Gelida es prepara per a la Diada de Santa Llúcia 2022

Dimecres, 7 de desembre de 2022 a les 00:00

Gelida escalfa motors per la Diada de Santa Llúcia amb diferents activitats pensades per a tots els públics per preparar-se per a la Festa de dimarts 13, la primera reconeguda com a Patrimoni Festiu de Catalunya.

El passat 24 de novembre, en la prèvia de Santa Llúcia, es va fer el lliurament del guardó Santa Llúcia Solidària, a la Fundació del Convent de Santa Clara de Sor Lucía Caram, la presentació del plat de Santa Llúcia, a, i la presentació del cartell de Santa Llúcia 2022, obra de les gelidenques Raquel Sánchez i Anna Sánchez.

 

L’acte de presentació de la Diada de Santa Llúcia 2022 va ser el passat dissabte, 24 de novembre, on es va donar a conèixer el guanyador del cartell de la Festa de Santa Llúcia, escollit mitjançant concurs on s'han presentat fins a 12 propostes diferents. El cartell guanyador va ser anunciat per la Regidora de Cultura, Montserrat Rovira, i és un disseny de les gelidenques Raquel Sánchez i Anna Sánchez.

Seguidament, es va fer entrega del guardó Santa Llúcia Solidària la Fundació del Convent de Santa Clara. Sor Lucía Caram va ser el representant de l'entitat que va recollir el premi, de la mà de la regidora de Cooperació, la mateixa Montserrat Rovira, i va aprofitar per explicar els projectes que duen a terme i la importància d'aquesta aportació.

L'acte també va tenir la participació de la Comissió de Festes de Santa Llúcia, representada per Jordi Julià i Joan García, on van remarcar la festivitat i van agrair a tothom que hi forma part o que hi participa d'alguna manera. I especialment, enguany s’ha posar en valor que la festa de Santa Llúcia forma part del Patrimoni Festiu de Catalunya. A més, durant l’acte es va fer entrega del premi per al disseny guanyador del concurs de dibuix, creat per la jove Abril Pérez, un dibuix inspirat en la Festivitat de Santa Llúcia i que es reprodueix en plats de ceràmica. Un plat que es podrà comprar durant el matí del 13 de desembre.

A més, aquest proper cap de setmana, previ a la festa, es faran diferents activitats culturals i festives, com l’hora del Pati, el primer festiva de música independent de Gelida, l’espectacle Post Clàssic de Tortell Poltrona, el concert de Santa Llúcia amb Manuel Vallribera & Open Jazz o l’acte infantil del Cinexic. A més, divendres es podrà inaugurar l’exposició fotogràfica “Santa Llúcia: Postguerra en color” d’Eduard Aragonés.

Com cada any, el dia 13 de desembre, l'encesa de les fogueres a les 5 del matí donarà el tret de sortida a la Diada més especial. 

A banda de les activitats més tradicionals, com la benedicció, el tast i el repartiment de l'escudella, es podrà visitar la 32a Fira d'artesans i Mostra d'entitats, així com l’actuació de l’Esbart Rocasagna, la tradicional Cercavila amb l’estrena de la segona parella dels Nans centenaris, jocs de fusta gegants per als més petits i la Missa Solemne amb la participació del Cor Parroquial i els Vailets de Gelida, tot retransmès en directe per Ràdio Gelida.

A l’acabar el repartiment, ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Catània. I a la tarda, actuació i el Llúciafoc 2022, de la Colla de Diables de Gelida, seran altres de les activitats que complementen la celebració de la Diada a Gelida.

Consulta totes les activitats i horaris a AGENDA SANTA LLÚCIA 2022

 

Darrera actualització: 07.12.2022 | 13:39