Gelida aprova l’adhesió a l’AMI

Dimecres, 24 de de novembre de 2021 a les 00:00

En el mateix plenari gelidenc es va iniciar la tramitació de l’Agroparc Penedès

El passat 23 de novembre es va celebrar el Ple ordinari de Gelida, abordant-se 10 punts en la part dispositiva. Un ple dens amb punts importants en la seva tramitació.

L’equip de govern gelidenc, després del procés participatiu que es va fer a finals de setembre on els veïns i veïnes van votar per adherir-se a l’AMI, va portar a plenari l’adhesió a aquesta entitat, que es va aprovar, malgrat el vot en contra del PSC.

En el mateix ple, es va iniciar la tramitació de l’Agroparc Penedès, amb els vots favorables d’ERC, Primàries, Gelida en Comú i PSC. Així, es va prendre coneixement de l'Avanç per la implantació del projecte ambiental i agrícola de l’Agroparc i es va trametre el mateix a la Comissió d'Ordenació Territorial Metropolitana de Barcelona. També en l’àmbit urbanístic, es va aprovar la segona modificació del Pla d’Ordenació Urbanística de Gelida, que contenia modificació de mesures normatives així com, de plànols i d’una fitxa de patrimoni del municipi.

Així mateix, es van aprovar dues modificacions pressupostàries: per 2650 euros la primera, per l’adquisició d’un vehicle per la brigada i de 12.000 euros, per començar a retornar l’ajut de Caixa de la Diputació. En l’àmbit econòmic, també es van aprovar dues ordenances fiscals: la de l'ocupació de terrenys d'ús públic amb vetlladors, taules, cadires i atraccions amb finalitat lucrativa i la de l’aparcament subterrani de la Plaça de la Vila de Gelida. En ambdós casos, les modificacions es realitzaven per adaptar-les a la realitat de la utilització dels espais, ja que actualment les tarifes antigues només responien a franges de temps limitades, i amb les modificacions s’han fet uns trams de pagament, adaptant la quantitat a pagar a la realitat temporal de l’ús. L’anècdota de l’aprovació d’aquests 4 punts, és que tres d’ells ja s’havien presentat idèntics en els plens de setembre i octubre, respectivament, i en aquell moment van ser rebutjats per PSC i CUP, i ara s’han aprovat.

El ple es va completar amb les mocions presentades pels diferents grups, així com els precs i preguntes dels regidors de l’oposició a l’equip de govern.

Darrera actualització: 30.11.2021 | 12:04