Comença una nova edició del Voluntariat per la llengua a Gelida

Dijous, 4 de de novembre de 2021 a les 00:00

Durant deu setmanes 11 parelles lingüístiques s'organitzaran per conversar en català a la població de l'Alt Penedès

El 21 d'octubre passat va tenir lloc la presentació d'una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Gelida. L'acte, que va tenir lloc a la plaça de l'Escorxador, va acollir una desena de persones. En aquesta nova edició hi haurà en funcionament onze parelles lingüístiques, de les quals algunes continuen les converses de l'edició anterior i d'altres inicien l'experiència del VxL per primera vegada.

Com a representants de l'Ajuntament hi van assistir la regidora d'Educació, Margarida Bertran, i la tècnica d'Educació, Cristina Mollà; com a representant del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, la dinamitzadora del programa, Gemma Garcia, que va donar les orientacions per a les converses i va organitzar les parelles que començaran les trobades o bé les continuaran de l'edició anterior. A partir d'aquesta data, voluntaris i aprenents iniciaran les sessions, amb el compromís de conversar en català una hora a la setmana, durant deu setmanes.

A banda de les trobades de les parelles lingüístiques, el grup gelidenc té previst, com en altres ocasions, organitzar activitats conjuntes, com ara trobades per fer jocs de taula, sortides culturals, etc.

L'Ajuntament de Gelida és un organisme adherit al Voluntariat per la llengua i, gràcies a aquesta col·laboració, el programa és present al municipi des de l'any 2008, renovant edicions periòdicament i organitzant parelles lingüístiques entre voluntaris i aprenents de la població.

Darrera actualització: 04.11.2021 | 16:49