Ametller Origen presenta l’Agroparc Penedès a Gelida

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 00:00

L’Agroparc Penedès, entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, vol ser un clúster agroalimentari, sostenible i circular, que integrarà agricultura, ramaderia i agroindústria en un únic espai.

Aquesta setmana la companyia Ametller Origen presentava a Gelida el seu projecte agroalimentari Agroparc Penedès, un clúster agroalimentari, sostenible i circular, que la companyia vol impulsar ajudant a transformar el model productiu actual del sector agroindustrial i promovent la producció d’aliments d’una major qualitat nutritiva i organolèptica.

A la presentació, instada des de l’ajuntament gelidenc, hi van intervenir el conseller delegat i co fundador d’Ametller Origen, Josep Ametller, i l’arquitecte responsable del projecte Joan Batlle, del despatx Batlle i Roig, a més de l’alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop.

L’Agroparc Penedès, segons exposa l’empresa, contempla un total de 258 hectàrees, mobilitzant una inversió total de 180 milions d'euros, una activitat productiva valorada en 433 milions d'euros i la creació de més de 3.100 llocs de treball entre directes, indirectes i induïts. La sostenibilitat, la circularitat i la tecnologia són els tres eixos vertebradors que ha explicat Ametller com a base d’aquest projecte per convertir l’Agroparc Penedès en el primer districte agroindustrial d’energia positiva i CO2 negatiu.

Per la seva banda, en la presentació a Gelida, l'Ajuntament ha explicat que veu amb bons ulls el nou plantejament que Ametller Origen fa en l'actual proposta d'Agroparc. Especialment, un fet imprescindible, com que l’activitat industrial aquest cop sí es preveu en el sòl industrial, en concret al polígon industrial de Can Juncosas, que ja està qualificat així des de fa anys, i destinar la resta a activitats agrícoles. “Estem davant un projecte molt engrescador, que vol impulsar un clúster agroalimentari, sostenible i circular. Un projecte agroindustrial, que representa una evolució molt important respecte a l’anterior projecte que fa anys s’havia presentat, situant la part industrial en una zona industrial i no en terreny agrícola, però no és aquest l’únic canvi. És un projecte més madur, molt més elaborat i més dimensionat, que incorpora activitats en R+D+i en els processos agrícoles i agroindustrials i digitalització i sostenibilitat”, afirmava l’alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop.

Ara bé, l’alcaldessa s'ha compromès a vetllar perquè aquest projecte aterri adequadament en el territori d'acord amb la normativa. "Des de l'ajuntament treballarem en tot moment, com hem vingut fent fins ara, per vetllar pels diferents espais del municipi, que el projecte s'adeqüi a la normativa i amb una implantació sostenible i adaptada, respectant en tot moment el nostre entorn, un dels principals valors que tenim a Gelida", ha comentat Lluïsa Llop.

Per aquest motiu, l'alcaldessa ha assegurat que treballarà sempre en col·laboració amb Ametller Origen per crear un projecte que des del respecte al territori, pugui ser un valor afegit i un revulsiu econòmic per Gelida. "Aquest projecte, en termes generals, suposa una bona opció per Gelida. Un projecte que aportarà llocs de treball i impulsar el desenvolupament econòmic del nostre poble, lligats a una empresa puntera que ens pot obrir moltíssimes oportunitats, i fer que aquest desenvolupament econòmic reverteixi en els gelidencs i les gelidenques”, ha explicat l'alcaldessa.

Podeu trobar tota la informació del projecte, facilitada per Ametller Origen a l'enllaç: Projecte Agroparc Penedès

Darrera actualització: 15.10.2021 | 16:02