Gelida demana la gratuïtat del peatge en la connexió amb el Penedès

Divendres, 26 de de setembre de 2008 a les 00:00
L'Ajuntament de Gelida aprova una moció en què reclama que no es produeixi un altre greuge amb els peatges.

El passat 30 de gener de 2008, el Secretari d´Estat d´Infraestructures i Planificació, per delegació de la Ministra de Foment, va aprovar definitivament el projecte “Remodelación del enlace de Gelida para la implantación de un sistema de peaje cerrado en la autopista AP-7, tramo: Martorell Vila-Seca / Salou”.

Aquest forma part d´un projecte molt més ampli que comporta passar a un sistema de peatge tancat, eliminant les barreres troncals i reformant altres enllaços on s´inclouen, entre d´altres, els de Sant Sadurní, Vilafranca Nord, Vilafranca Centre i Vilafranca Sud.

Des d´ACESA i des del Ministerio de Fomento es planteja mantenir la gratuïtat del peatge entre Sant Sadurní d´Anoia i Vilafranca del Penedès, tan sols en els enllaços existents en l´actualitat. Aquesta proposta descartaria, per tant, la gratuïtat del peatge en el nou enllaç de Gelida, direcció Sud.

Per aquest, l´equip de govern de l´Ajuntament de Gelida va proposar una moció, que va ser aprovada per unanimitat, en què es demana que Gelida tingui un accés gratuït de connexió amb Sant Sadurní d´Anoia i amb Vilafranca del Penedès. Això suposaria disposar d´una connexió real amb el Penedès, i no caure altra vegada en el greuge comparatiu històric que suposa pels gelidencs no tenir cap alternativa viària vàlida que els connecti amb la seva pròpia comarca, l´Alt Penedès.

Darrera actualització: 26.02.2015 | 00:00