CAMINADA “A CENT CAP ALS 100” a CALDES DE MONTBUI

Dimecres, 22 de febrer de 2023 de 08.00 h a 17.00 h

Torna el Cicle de passejades "A Cent cap als 100". Dins la programació d’activitats esportives de caminades per a la Gent Gran en col·laboració amb la Diputació de Barcelona es farà una caminada a Caldes de Montbui.

Introducció
Caldes de Montbui pertany a la comarca del Vallès Oriental i està situat al límit amb el Vallès Occidental, creix en part sobre la plana i en part sobre la serralada septentrional que tanca la comarca vers el nord (el pic del Vent o de Sant Sebastià, i el Farell, de 805m).
És travessat, de nord a sud, per la riera de Caldes, que envolta la població i conflueix amb diversitat de torrenteres. Però, sens dubte, el més destacat de la seva hidrologia són els seu afloraments d'aigües termals, condicionats per les fractures i plegaments propis de la seva geologia particular. Amb presència econòmica dels tres sectors de producció segueix, però, progressant la general tendència cap a la terciarització professional i un abandonament sistemàtic del treball agrícola. No és aliena a aquesta inversió econòmica la revitalització de la funció balneària , i conseqüentment també turística, de la vila catalana.
La passejada que farem ens durà per un tram curt del PR C-9 (anada i part de tornada), i el GR-97.2 (tornada). Amb una parada final al nucli romà del municipi.
Característiques de l’itinerari:
La passejada transcorre en un 100% per pistes amples i camins de sender. Es tracta d’un recorregut de 6,5 km amb pujades esglaonades i de nivell mig (a l’anada). Farem algunes aturades per descansar. Sense adonar-nos-en amb un parell de passes ens trobarem al vell mig de paratges envoltats de conreus i de bosc. A mesura que es vagi ascendint passarem per diferents punts del recorregut força interessants.

 

Cal calçat adequat, protecció pel sol i aigua.

Cadascú porta el seu menjar.

Per a la seva organització cal inscripció prèvia a les oficines del Patronat Municipal d’Esports de Gelida al Pavelló Poliesportiu Municipal.

 

Els municipi que hi participen són Caldes de Montbui, Esparraguera i Torrelles de Llobregat.

I les properes sortides seran:

15 de març, Esparraguera

13 d'abril, Torrelles de Llobregat

Adreça:

Caldes de Montbui

Darrera actualització: 01.02.2023 | 14:51