S’inicia el programa Parlem-ne a Gelida

Dimarts, 20 d'octubre de 2020 a les 00:00

Parlem-ne és un projecte de l’Ajuntament de Gelida que promou l’aprenentatge de la llengua catalana en persones amb dificultats d’aprenentatge per facilitar la seva integració.

Gelida iniciava, divendres 16 d’octubre, el programa Parlem-ne amb la participació de 17 alumnes. L’Ajuntament de Gelida va signar un conveni amb l’àrea de Benestar Social, Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal de l’Alt Penedès a principis d’any per tal de per donar resposta a una necessitat creixent d’impartir coneixements en llengua catalana a persones amb dificultats d’aprenentatge (analfabetes o semi analfabetes) que no poden accedir a l’oferta normalitzada que s’ofereixen des del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).

Els objectius són, per una banda, fer classes d’alfabetització en català a dones i homes que arriben a Catalunya o que hi viuen i necessiten una atenció especial per poder aprendre i utilitzar la llengua catalana. Per altra banda, aquest programa vol promoure i potenciar l’autonomia d’aquests col·lectius per tal que es puguin desenvolupar amb una certa normalitat i facilitar-los la integració de forma gradual a la vida social catalana.

Darrera actualització: 20.10.2020 | 14:13