Gelida celebra el 8 de març. Dia de la Dona Treballadora amb un cap de setmana ple d'activitats

Divendres, 5 de de març de 2021 a les 00:00

El cap de setmana del 5 al 8 de març la regidoria d'Igualtat organitza diferents activitats al voltant de Dia de la Dona Treballadora.

El 8 de març és el dia que l'Organització de les Nacions Unides ha instaurat com el Dia Internacional de la Dona Treballadora, data en què es reivindica el feminisme simultàniament a molts països del món i en què es commemora la lluita de la dona per la igualtat de drets i deures entre dones i homes.

En la darrera legislatura, des de les institucions, el Parlament de Catalunya i la Generalitat de Catalunya s'han aprovat lleis molt importants com la d'igualtat de tracte i no-discriminació, entre d’altres. Però no n'hi ha prou. Cal apostar per un país amb igualtat efectiva entre dones i homes, on els dos siguem lliures i iguals, on compartim les responsabilitats, on es garanteixi l'accés a tots els àmbits de representació i de presa de decisions. Considerem la violència masclista com una qüestió d'Estat, una xacra que hem d'erradicar; i també cal replantejar el model social i econòmic, i valorar les tasques domèstiques i de cura no remunerades.

Des de la Regidoria d'Igualtat impulsem la commemoració del Dia Internacional de les Dones proposant activitats per donar-ne visibilitat i conscienciar tota la comunitat sobre els drets de les dones, a més de convidar a reflexionar i actuar per empoderar les nenes, les noies i les dones i fomentar l'equitat entre tots i totes.

Actes del dia 8 de març

• Divendres 5 de març 18:30 h a l'Espai 1880:Antic Vestíbul de l'Ajuntament. Inauguració de l'exposició fotogràfica "Mirades" de Cristina Bernal

• Dissabte 6 de març a les 12:00 h a la plaça de la Vila. Inauguració de l'exposició "Singulars dones i esport".

• Diumenge 7 de març a les 12 migdia a la Pista Jardí de l'UCG. Acte institucional amb la lectura del Manifest del Dia de la Dona Treballadora a càrrec de personal sanitari.  A continuació, Concert a càrrec de BIG MAMA MONTSE & SISTER MARION

Darrera actualització: 05.03.2021 | 11:31