Protecció Civil activa l'Alerta del pla VENTCAT nivell 2 per la previsió de fort vent - duplicat

Dilluns, 16 de gener de 2023 a les 00:00

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'ALERTA.

D'acord amb les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, demà dilluns s'inicia episodi de vents amb ratxes fortes i que s'intensificarà de cara a dimarts. Es preveu un episodi extens que afectarà la major part de territori de Catalunya.
Es preveu afectació a zones poblades. Tingueu cura amb elements mòbils i possibles elements de decoració nadalenca que encara no hagin estat retirats, així com, en zones de parcs jardins.


El vent bufarà de component oest. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada es preveu de caràcter extens.
En cas que hagueu activat el vostre Pla d’Emergències, cal comunicar-ho al CECAT.
Si el vostre municipi disposa de xarxa RESCAT recordeu de tenir connectat el terminal.
Aquest avís ja s'ha fet arribar als grups actuants.
S'emetrà un nou comunicat tan aviat com es produeixin novetats en el desenvolupament de la situació d'emergència.


Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per als municipis a l'enllaç http://bit.ly/28XQxSN

Per obtenir més informació:
Predicció i SMP
Predicció municipal
Incidències viàries
Mobilitat
Consells d'autoprotecció per a la població


Si voleu consultar els valors dels llindars per a cadascuna de les comarques, ho podeu fer en el següent link http://bit.ly/2z2RfKU

Darrera actualització: 16.01.2023 | 10:30