La revetlla de Sant Joan amb precaució

Dimecres, 20 de juny de 2018 a les 00:00

Com a conseqüència de la proximitat de festes que comporten l’encesa de focs i la venda i ús de productes pirotècnics a la via pública que coincideixen plenament amb el període d’alt risc d’incendis forestals, l’Ajuntament de Gelida considera necessària la publicació d’aquest ban per tal recordar-vos les mesures preventives d’acord amb la legislació vigent.

  1. Us demanem que tireu petards exclusivament les nits de revetlla de Sant Joan i de Sant Pere i no d’altres dies; ens ho agrairan les nostres mascotes, les persones grans i els nostres infants, atès que a ells els afecta sensiblement el soroll que aquells provoquen. Us recordem que el petards fàcilment superen els decibels màxims autoritzats per la normativa i que, tirar-los, s’hauria de fer en zones allunyades d’habitatges o residències, de centres geriàtrics, per motius de salut, així com de benzineres per afectar a la seguretat de tots.
  2. Està prohibit fer foc en terrenys forestals i al voltant d’una franja de 500 metres.
  3. No es poden llençar coets o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc.
  4. No es poden encendre fogueres a la via pública sense autorització prèvia de l’Ajuntament.
  5. Es recomana la màxima cura en l’ús d’articles pirotècnics, prenent les mesures adients per tal d’evitar danys personals, i també s’haurà de tenir cura dels béns municipals i privats, abstenint-se de col·locar-los al mobiliari urbà o en altres elements que puguin quedar malmesos.

En cas d’emergència,

Policia local               93 779 24 70

Bombers de Gelida 93 779 11 50            

Emergències                        112

Amb un comportament prudent i respectuós disminuirem el risc d’incendis forestals i de danys personals, fent compatibles la celebració de les revetlles i la cura del patrimoni natural que a tots ens pertany.

 

Gelida, 20 de juny de 2018

 

L’Alcalde

Darrera actualització: 20.06.2018 | 12:19