Comunicat d'actualització de la fase d'alerta del NEUCAT a Gelida

Dimarts, 27 de febrer de 2018 a les 11:00

D’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, continua la situació de risc per nevades, i l’Ajuntament de Gelida actualitza en fase d'ALERTA el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT).

L'episodi començarà a primera hora del migdia per les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona i s'anirà desplaçant cap al nord i l'interior. Entre avui i demà es preveuen gruixos d'entre 0 i 2 cm a punts del litoral i entre 2 i 15 cm a la resta. A zones elevades del prelitoral i de la depressió Central es podran arribar a superar els 15 cm. A partir de dimecres a mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord.

La Policia Local de Gelida en coordinació amb la Brigada Municipal, ja tenen prevista l’actuació pertinent si reben l’avís. Per aquest motiu desplegaran un dispositiu de vehicles i disposen de sal per desfer el gel que podria formar-se a carrers i vies de la població. Aquesta actuació es duria a terme en els punts més freqüentats pels vianants en un inici, ampliant el servei a totes les zones del municipi. Per qualsevol incidència podeu trucar al telèfon de la Policia Local, al 937792470.

Consells preventius

A l'habitatge:

Tingueu preparat: un transistor i piles de recanvi, llanternes, aliments rics en calories, combustible per a la calefacció i una farmaciola amb els medicaments habituals.

Reviseu: els punts d'entrada d'aire (cal que els protegiu amb una cinta que aïlli), l'estat de la teulada i el baixant d'aigua, les branques dels arbres (si són massa llargues cal que les podeu) i l'estat de la calefacció.

Al vehicle:

Disposeu de cadenes en bon estat, llanterna i manta de viatge.

Comproveu l'estat de les bateries, el dipòsit de benzina, els llums, els frens, els pneumàtics, la calefacció, el parabrisa...

En aquestes condicions es preveuen dificultats en la mobilitat des d'aquest vespre i durant el matí i migdia de demà, amb previsió que pugui afectar al normal desenvolupament de moltes activitats. Es preveu que en les diverses vies afectades hi hagin restriccions en la circulació de camions amb caràcter preventiu.

Les autoritats recomanen màxima precaució en cas de conduir mentre neva, circular per la dreta, amb suavitat, evitar avançaments, reduir la velocitat per augmentar l’adherència dels neumàtics, evitar les frenades brusques i circular amb cadenes al portaequipatges en tot el territori. Cal evitar iniciar els desplaçaments un cop ha començat a nevar. És important que els conductors es mantinguin informats de l’evolució de la situació viària al web de Trànsit de la Generalitat o als perfils de twitter @transit i @emergenciescat. Els consells de Protecció Civil davant nevades es poden seguir a aquest web.

 

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l'enllaç:

http://interior.gencat.cat/nevades

Darrera actualització: 28.02.2018 | 10:44