Arriba la primavera a Gelida

Dimecres, 20 de març de 2019 a les 00:00

Gelida floreix i s’en camina al bon temps amb l’arribada aquesta nit, 22:58h, de la primavera.

Amb l'arribada del bon temps els carrers, parcs i jardins de Gelida s'omplen de color i es revitalitzen les plantes. El canvi d'estació arriba després de setmanes de temps primaveral. I és que l'hivern ha estat extremadament sec i, des de finals de gener, molt suau.

"Benvinguda Primavera!, un any més, segueix amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar en el respecte a les flors i plantes del municipi i el nostre entorn, així com al mobiliari urbà.

 

Arriba la primavera, arriben les al•lèrgies!

A banda, amb la primavera arriben les reaccions al•lèrgiques provocades per la pol•linització de moltes de les espècies vegetals existents. Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Abrera us expliquem uns consells per combatre les al•lèrgies primaverals. 

L’al·lèrgia és una resposta immunològica exagerada de l’organisme en entrar en contacte amb substàncies o elements externs (al·lèrgens) que generalment no són nocius i que afecten a les persones al·lèrgiques.

L’agent causal d’aquestes al·lèrgies típiques de la primavera és el pol·len, un polsim format per granets microscòpics que són les cèl·lules masculines reproductores de les plantes amb flors i que la seva funció és fertilitzar la planta.

Consells per reduir l’al·lèrgia

Durant l’estació pol·línica, tanqueu les finestres del domicili durant la nit.  Manteniu les finestres del cotxe tancades al circular i evitar utilitzar la moto o bicicleta o bé fer servir mascaretes.

No talleu la gespa, escombreu terrasses o passegeu per zones on hi hagi plantes a les quals sou al·lèrgics.

No esteneu la roba a l’exterior ja que si pot acumular pol·len.

I, sobretot, aneu al metge en casos d’afectacions importants.

 

Darrera actualització: 20.03.2019 | 14:22